TUDATOS FALATOK

minden, amit az egészséges táplálkozásról tudni érdemes

Forduljunk szakemberhez! De miért?

Nem csak akkor érdemes szakértő véleményét kikérni, ha probléma lép fel valahol, hanem akkor is, ha életmódváltásra szánjuk el magunkat. Akár a kisebb léptékű változtatásban is nagy segítségünkre lehet, ha hozzáértő tanácsokat kapunk.

szakerto_4.png

Az információtechnológia aranykorában joggal merülhet fel sokunkban a kérdés: miért is kérnék segítséget, ha magam is megtalálom a megoldást az interneten? Tény és való, hogy bármely keresett kifejezést bepötyögve a keresőbe, másodperceken belül milliónyi találat érkezik, csak győzzük feldolgozni a rengeteg információt, ami ránk zúdul. Az interneten elérhető tartalom hatalmas kincs, ugyanakkor legalább ekkora csapda is. Nem csak azért, mert sok esetben kétes eredetű lehet egy olvasott bejegyzés forrása, szerzője, netán igazságtartalma. Legalább ekkora probléma, ha a kapott információ megbízható, viszont nem érvényes ránk.

Hogy mit értünk ezalatt? Ahogy nincs két egyforma ember, úgy univerzális megoldás sincs a különböző problémák kezelésére.  Az egyedi eseteknek megfelelő egyedi  megoldást az adott terület szakértőjének tiszte megítélni. Gondoljunk csak bele: az ismerősünknek felírt gyógyszert sem szedhetjük be csak úgy, ha megbetegszünk, hiszen egyáltalán nem biztos, hogy a hasonló tünetek ugyanarra az alapproblémára vezethetők vissza, és ezáltal ugyanazt a hatást fejtik ki a mi szervezetünkben is. Miért ne gondolkodhatnánk így nem csak akkor, ha megbetegszünk, hanem bármely más, a testünket érintő kérdésben is?

A számunkra ideális mozgásforma, a megfelelő étrend kialakítása egyéni megközelítést kíván, hiszen ezt is egyfajta diagnózis, állapotfelmérés kell, hogy megelőzze. Az erre a területre specializálódott szakember pontosan azt a megoldást fogja javasolni, ami számunkra a legtöbb hasznot nyújtja. Ahhoz, hogy idáig eljussunk, együttműködésre és őszinte válaszokra van szükség. A szakember első lépésben alaposan körbejárja az eddigi étkezésünket, szokásainkat, preferenciáinkat, a mozgással kapcsolatos múltunkat. Mindezeket összeveti a kitűzött célokkal, és egy tervet dolgoz ki velünk közösen. A hatékony változáshoz mindenképpen fontos tehát, hogy egy szakmailag is megalapozott terv legyen előttünk.

A terv pedig csak a kezdet: a változás során felmerülő esetleges akadályok elhárításában, a folyamatos támogatásban, megerősítésben, segítségnyújtásban ugyanilyen fontos a szakértő szerepe. Ő az, akihez bármilyen probléma vagy kérdés esetén fordulhatunk: mivel pontosan ismer minket, tudni fogja a megfelelő választ a kérdésünkre. Ez a minőségi különbség az internetes keresésre érkezett találatok és a szakemberek segítsége között, amiért érdemes szakértőt felkeresni.

A bejegyzés trackback címe:

https://tudatosfalatok.blog.hu/api/trackback/id/tr4213277911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tudatos falatok

Szenvedélyünk az egészséges táplálkozás, így blogunkban az ideális testsúly eléréséhez, a jó közérzethez és az örömteli élethez szeretnénk hozzásegíteni. Végre ne csak álmodozz a célodról, hanem valósítsd is meg. Itt vagyunk hozzá!

süti beállítások módosítása