TUDATOS FALATOK

minden, amit az egészséges táplálkozásról tudni érdemes

Fogyókúrázás kevés pénzből

A fogyókúra sok mindent megkíván, akaraterőt, kitartást, odafigyelést és néha lemondást is. Amit viszont nem, az a vastag pénztárca. Sokan mégis azért halogatják a fogyókúrát, mert hogy sokba kerülne. Ez azonban egy óriási tévhit, és inkább csak egy kifogás. Kis odafigyeléssel kevés pénzből is kihozható a diéta.

keves_penz.png

Sokan úgy képzelik a diétázást, illetve életmódváltást, hogy drága alapanyagokat kell vásárolni hozzá, drága edzőterembe menni és hasonlók, de ez egyáltalán nincs így. Egyszerűen egy jó programra van szükség. Rengeteg olyan alapanyag van, ami remekül beépíthető a diétába, és nem kerülnek sokba. Ilyen például a káposzta, a spenót, az alma, a zabpehely, a barna rizs, a csicseriborsó. A drágább alapanyagokat lehet cserélgetni, a quinoát például kölesre, fehérjeként a tojás is nagyon jó, ahogy a csirkecomb is a bőre nélkül mehet a melle helyett. Ha ezek képezik az étrend alapját, akkor néha beleférnek a kicsit többe kerülő dolgok is. Azt se felejtsük el, hogy egy diéta alatt nem fogyasztunk nagy mennyiséget. Szezonban 20 dkg eper 250 forint. A piac sokszor olcsóbb, mint egy bolt, és természetesen az utóbbiak közt is óriási különbségek vannak, ki kell tapasztalni.

A fogyókúra alatt a legjobb, ha az ember magának főz. Ha kiszámoljuk, egy éttermi étkezésből kijöhet akár egy egész heti menü is, ha az jól van összeállítva. Ha valaki a család mellett fogyókúrázik, akkor érdemes az egészséges alapanyagokat beépíteni a többiek ételeibe is, így is lehet faragni a költségeken. Nyilván ez odafigyelést, és kitartást kíván, de a megspórolt pénzből később beleférhet más is, például ételrendelés, ami megkönnyíthet egy átmeneti motivációvesztést.

A mozgás szintén nem kerül semmibe. Nem attól fog fogyni valaki, ha drága edzőruhát vásárol vagy beszerez valami kütyüt. Már szuper futócipőket lehet venni rendkívül jó áron, az internet pedig tele van jobbnál jobb edzővideókkal.

Ha valaki úgy érzi, akár egy kis pénzügyi tervet is készíthet, és a végén kijöhet, hogy bizony belefér, hogy dietetikussal konzultáljon, és megfelelő étrenddel végezze a fogyást.

Azt se felejtsük el, hogy aki túlsúllyal rendelkezik, annak valószínűleg korábban ott volt a menüjében a csoki, a chips, a cukros üdítők, az alkoholos italok. Ezek is pénzbe kerülnek, egyszerűen csak a rájuk fordított összeget kell egészséges ételekbe fektetni, mert hosszú távon nagyon jól jár az, aki a testébe és az egészségébe invesztál.

A bejegyzés trackback címe:

https://tudatosfalatok.blog.hu/api/trackback/id/tr5314111403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tudatos falatok

Szenvedélyünk az egészséges táplálkozás, így blogunkban az ideális testsúly eléréséhez, a jó közérzethez és az örömteli élethez szeretnénk hozzásegíteni. Végre ne csak álmodozz a célodról, hanem valósítsd is meg. Itt vagyunk hozzá!

süti beállítások módosítása